Benvinguts a l’espai d’orientació acadèmica i professional

Al llarg de la ESO haureu de prendre decisions sobre quines assignatures optatives voleu cursar, i en especial els alumnes de 3r i 4t haureu de prendre decisions que condicionaran el vostre futur acadèmic/professional. A continuació trobareu una sèrie d’apartats, eines i enllaços amb informació que us facilitarà aquesta presa de decisions per al curs vinent.

Aquesta informació en circumstàncies normals es treballa en el propi centre en varies sessions durant el curs, i des de la tutoria de cada curs. Enguany, per causa de la pandèmia de la Covid-19 no ha estat possible. És per aixó que hem creat aquest espai d’informació que, juntament amb l’eina “El orienta”, esperem us sigui útil.


Informació general sobre el sistema educatiu

Informació pels alumnes que estan fent 2n d’ESO i faran 3r d’ESO el curs vinent

Informació pels alumnes que estan fent 3r d’ESO i faran 4t d’ESO el curs vinent

Informació pels alumnes que estan fent 4t d’ESO actualment


Reunions virtuals d’orientació acadèmica per les famílies

Degut a la pandèmia de COVID-19 enguany es realitzaran reunions d’orientació acadèmica per les famílies de forma VIRTUAL. Consulteu aquí el curs que actualment estan cursant els vostres fills, la data i premeu a sobre del botó per accedir a la reunió VIRTUAL. Totes les reunions tindran lloc a les 20h. Les reunions es faran utilitzant l’eina GOOGLE MEET. Us demanem a tots els participants que desactiveu els vostres micrófons i càmeres excepte quan feu alguna pregunta.


Eines i enllaços per ajudar a orientar-te

El Orienta

Aquesta és una eina dinàmica, entretinguda i ctualitzada dirigida als alumnes i a les famílies on apareix informació d’orientació acadèmica per als diferents nivells.

Anima’t a entrar!

Toca la porta que t’interessa i passeja per les diferents opcions que t’ofereix: informació sobre itineraris educatius, graus o cicles formatius… requisits, dades d’accés i matriculació, centres que ofereixen cada una de les ofertes, entre d’altres.

També pots respondre els qüestionaris dissenyats per ajudar-te en la presa de decisions sobre cap a on encaminar el teu futur.

Altres enllaços:


Darreres notícies sobre orientació: