Avui, 11 de febrer, es celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nina en la Ciència.

L’esperit d’aquesta celebració,  aprovada per l’Assemblea General de Nacions Unides el 22 de desembre de 2015, és fomentar la presència de la dona en estudis considerats tradicionalment masculins com són els graus de ciència i tecnologia. La major presència masculina en aquestes branques de coneixement comença ja als estudis preuniversitaris, tal i com podeu consultar a les publicacions següents:

Podeu consultar el que es fa per celebrar l’11 de febrer a la pàgina web de la organització: https://11defebrero.org/ i la campanya d’aquest any NO MORE MATILDAS: https://www.nomorematildas.com/ que parla de com s’han deixat de banda les col·laboracions i els estudis de les dones en treballs pels quals els homes han aconseguit reconeixements, com per exemple Premis Nobel.

En el nostre centre, des de la comissió 11f iesartà, un any més s’ha tornat a organitzar el concurs de dibuix i/o fotografia i s’ha fomentat la participació en un concurs de vídeo organitzat per la Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca del Govern de les Illes Balears i l’IBSTEAM. També s’ha fet la tradicional fotografia de totes aquelles dones que són de Ciencies o imparteixen matèries de ciències al nostre institut.

Podreu veure veure els dibuixos i fotografies que han participat en el concurs del centre en aquesta mateixa web o a través de l’instagram del centre i del que s’ha creat específicament per l’11F

I podeu veure els vídeos presentats al concurs al canal de yotube del centre o aquí:

Deja tu comentario