Dimecres 5 es va celebrar la Fira escolar del Medi ambient a Artà, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, amb la participació de totes les escoles d’Artà i el nostre institut. Els nostres alumnes van participar tant en la organització i exposició de treballs com visitant i gaudint de tota la fira.

La Fira escolar del Medi ambient, una novetat d’enguany, ha estat una trobada organitzada per l’Ajuntament en la que els centres escolars del municipi han mostrat i vist els projectes ambientals que han desenvolupat durant tot el curs. Aquesta Fira, en la que s’ha implicat especialment el Parc Natural de la Península de Llevant, s’ha realitzat a la plaça del Conqueridor amb l’objectiu de que els nins i nines d’Artà i la Colònia de Sant Pere prenguessin consciència de la importància de tenir cura del nostre entorn, començant pels gests quotidians. Els centres escolars han muntat paradetes en les que han mostrat els diferents projectes realitzats durant el curs, des de la posta en marxa d’una cuina solar fins al sistema de mesurament de la profunditat i densitat de l’arena de les platges per conèixer l’erosió que poden patir pels efectes del canvi climàtic, entre d’altres. Els escolars també han anat passat al teatre d’Artà, on s’ha anat projectant el documental ‘Out Of Plastic’, sobre la contaminació dels nostres oceans.

Per altra banda, l’Ajuntament d’Artà ha muntat una paradeta informativa amb les diferents campanyes de civisme llençades durant el darrer any, relacionades amb residus, el mobiliari urbà, el consum d’aigua i la tinença de cans en l’entorn urbà. La Conselleria de Medi Ambient, el Parc Natural de la Península de Llevant i Save The Med Foundation  també han muntat els seus ‘stands’ amb informació ambiental. 

Deja tu comentario