Aquest dilluns, dia 8 de març, commemoram un any més el dia de la dona treballadora.

L’any passat, entre altres coses, vàrem convidar a venir al centre sis dones de perfils professionals i personals molt diferents, per tal que explicassen als alumnes la seva trajectòria vital. Les sis dones que varen acceptar la nostra invitació ocupen càrrecs o exerceixen professions tradicionalment realitzats per homes: tenim una presidenta d’un club de futbol (la primera presidenta de l’Artà); una pediatra; una historiadora; una investigadora (especialista en genètica); una barbera i una hotelera. Vàrem fer un horari, i vàrem dividir els alumnes per cursos. Tots els alumnes d’ESO van assistir a una xerrada, però només varen escoltar dues de les 6 protagonistes. Això va ser dia 8 de març del 2020… Només 4 dies abans del confinament. Ningú no s’imaginava llavors el que estava a punt de passar. Els projectes i previsions que elles varen explicar als alumnes no s’han acomplert… totes les prioritats han canviat.

Enguany, com que era impossible fer venir ningú a l’institut i ajuntar molts alumnes en un mateix espai, vàrem pensar que seria interessant tornar a donar veu a aquelles 6 dones i demanar-los com han viscut aquest any i com veuen el futur. Atès que entre elles hi tenim una hotelera, una pediatra, una investigadora, una barbera (és a dir, autònoma), la presidenta d’un club esportiu d’un joc d’equip i una historiadora, està clar que la seva visió de la situació és molt interessant… i a més ens ofereix una visió bastant global. Per això hi vàrem contactar, i totes sis han acceptat tornar a col·laborar amb nosaltres, no cal dir que de manera desinteressada, la qual cosa els agraïm sincerament. A més, no han posat cap objecció a enregistrar-se i enviar-nos vídeos. Una vertadera joia de col·laboradores! 

Després de contestar en vídeo 4 preguntes que els vàrem fer, aquí teniu el muntatge resultant en una versió curta i una llarga.

Aquí podeu descarregar la versió complerta de 40 min.

Hem preparat moltes altres activitats al centre:

tendrem muntada una paradeta de llibres i pel·lícules que ens ha cedit molt amablement la biblioteca d’Artà amb material que gira al voltant del fet feminista, dones que han fet història; qualque departament ha penjat pòsters reivindicant personalitats de dones que no sempre han estat justament tractades per la història; els alumnes de Psicologia de 2n de batxillerat s’han enregistrat llegint un manifest que podeu veure aquí; farem la foto del claustre amb i sense les professores… 


O sigui que, a pesar de tot el que tenim damunt, a pesar de tots els protocols, del cansament que acumulam, a pesar de ser a prop del final de l’avaluació, amb la sobrecàrrega que això suposa, a pesar dels vaccins, a pesar de tots els pesars… han sortit moltes idees i contribucions per part de tothom per commemorrar el dia de la dona treballadora un any més al nostre centre… i totes les pedres fan paret!

Manifest 8M dels alumnes de 2n de Batxillerat de l’assignatura de Psicologia

Mostra de llibres i pel·lícules