Ahir, Dimecres 6, va visitar el nostre institut l’actual Conseller d’Educació del GOIB, Antoni Vera Alemany, acompanyat del Batle d’Artà, Manolo Galán, i varis regidors de l’ajuntament.

Aquesta visita s’emmarca en la ruta de visites als distints centres escolars de les Illes Balears per detectar les necessitats dels distints centres educatius quant a infraestructures, materials i personal, i redactar el Pla d’Infraestructures 2024-2027, que es preveu estarà enllestit al mes d’abril, i que marcarà les línies a seguir en els pròxims anys en aquest aspecte.

Durant la visita un grup nombrós de professors membres de l’assemblea docent va transmetre al conseller una sèrie de reivindicacions sobre les greus mancances i necessitats del centre, la falta de personal docent, l’elevada ràtio d’alumnes, i la preocupació pel tractament de la llengua pròpia de les Illes balears, el català. Els professors també van preparar cartells i un panell amb fotografies que recollien algunes d’aquestes deficiències. Podeu llegir el document lliurat aquí.

El conseller, a la seva vegada, va respondre a algunes d’aquestes reivindicacions fent al·lusió justament al futur pla d’infraestructures. Quant a la llengua va manifestar que el pla lingüístic del centre en cap cas es veuria afectat sempre que tothom s’hi senti còmode.

Posteriorment el Conseller va visitar acompanyat de la direcció del centre els diferents espais del nostre institut on va poder observar l’estat actual de les instal·lacions i les mancances ja detectades i comunicades reiteradament per la direcció a la conselleria.

Prèviament, com cada dimecres, els professors membres de l’assemblea docent es van fer una fotografia reivindicativa vestits de verd amb el lema “la llengua no es toca”.

Deja tu comentario