Dilluns 24 es realitzarà el llançament de satel·its CANSAT des de l’aeródrom de Llucmajor. El nostre Institut participa presentant 7 grups d’alumnes que han estat treballant en el disseny i construcció de petits protoips de satel·lits de la mida d’una llauna de refresc.

Els satel·lits és llençaran amb un cohet fins a un kilómetre d’alçada, descendran amb un paracaigudes i transmetran les dades recollides per diversos sensors ubicats a l’interior: pressió, temperatura, nivell d’ultraviolats, contaminants, etc.

Es tracta d’un desafiament en forma de concurs promogut per l’Agència Espacial Europea i ESERO que te varies fases: una regional, una estatal i una final europea. (Més informació a https://esero.es/cansat/)

El nostre institut és el primer cop que hi participarà, pel que està sent tot un repte, per alumnes i professors. Només aconseguir portar un prototip que compleixi amb els requisits per fer el llançament ja serà tot un èxit! Però ben segur que la experiència i els aprenentatges hauran estat inolvidables!

Deja tu comentario