L’alumne de 1r de Batxillerat del nostre institut, Lucas Lehmann, ha presentat una iniciativa ciutadana europea que promou la informació en directe en les parades d’autobús de la UE mitjançant codis QR.

En integrar codis QR en totes les parades d’autobús, els usuaris poden accedir a dades en temps real sobre horaris, rutes, retards i actualitzacions. Amb una informació tan immediata i fàcilment consultable es milloraria l’experiència de viatge, es reduiria la incertesa i s’estaria més en sintonia amb els objectius de transport sostenible de foment de l’ús del trànsit públic.

A partir del 26 d’abril es podrà votar a favor d’aquesta iniciativa. 

Una Iniciativa Ciutadana Europea és un instrument perquè tu i altres europeus participeu activament en la formulació de les polítiques de la UE. Si vols que la UE prengui mesures sobre un assumpte concret, pots organitzar una iniciativa ciutadana per a instar la Comissió Europea que proposi nova legislació de la UE en aquest camp. Perquè la Comissió examini una iniciativa, és necessari que un milió de ciutadans de la UE la signin per a manifestar així el seu suport.

Podeu obtenir més informació sobre aquesta iniciativa tant interessant als següents enllaços:

¿Qué es una iniciativa ciudadana europea?

Propuesta de iniciativa de Lucas Lehmann

Deja tu comentario