Dia 6 de març començàrem amb molta il·lusió la formació de la primera promoció d’alumnes mediadors/ es del nostre centre. Amb un total de quatre sessions, vint-i-vuit alumnes de primer a quart d’ESO han rebut rebut formació sobre emocions, estils comunicatius, canvis de pensament i cohesió de grup. Tots i cada un d’aquest temes resulten cabdals per conèixer en què consisteix el procés de mediació i poder-lo dur a terme en un futur amb l’objectiu d’empoderar l’alumnat i millorar la convivència al nostre centre.

La idea és que els alumnes mediadors facin d’observacions de les mediacions que el professorat responsable anirà fent fins a final de curs. Així, en el curs 2023-2024 tendran un bon bagatge per ser ells/ elles els que duguin a terme les mediacions, acompanyats del professorat del servei.

Avui dia 10 de maig, hem fet un acte de cloenda on els alumnes s’han retrobat per berenar junts i fer una avaluació final de tot el procés. A continuació teniu algunes de les impressions recollides a l’avaluació:

– Una molt bona experiència per a saber gestionar les meves emocions.

– Entendre les meves emocions i enfrontar els meus conflictes al dia a dia.

-M’enduc molts de coneixements de com gestionar conflictes i emocions i coneixements sobre les emocions i com identificar-les.

– M’enduc poder i saber ajudar adequadament a altra gent.

Nous amics, saber expressar més les meves emocions i trobar les solucions de cara als conflictes.

Al mateix temps, quatre d’aquests alumnes, han participat al claustre de professors/es per fer difusió del servei. Tenim previst que els alumnes mediadors /es facin aquesta difusió a la resta de l’alumnat del centre.

Tota la feina feta per ells/elles es veurà reconeguda dia 26 de maig al concert que se celebrarà al Teatre d’Artà. Us hi esperam a tots/es!

Deja tu comentario