El curs 2023-24 és continua amb la implantació del programa Romulea 3.5 que consisteix en un canvi metodològic de 1r a 4rt d’ESO i la introducció del Chromebook (ordinador portàtil a la vegada que empra el sistema operatiu Chrome OS) com a eina educativa.

Cada alumne haurà d’utilitzar un dispositiu del qual en serà el propietari i el responsable: l’usarà en el dia a dia escolar, el durà de casa al centre i del centre a casa i tendrà cura de tenir sempre la bateria carregada. Es pretén, amb aquesta eina, que els processos d’aprenentatge de l’alumnat vagin canviant i adaptant-se a les noves metodologies de recerca i indagació per xarxa i que augmentin les seves destreses digitals.

Com ha de ser aquest dispositiu?

Ha de ser un ordinador portatil amb sistema operatiu Chromebook OS que permeti enrolar-se a l’entorn Google Workspace del nostre centre.

La direcció del centre proposa la compra d’un dispositiu concret que ha estat escollit per la seva relació qualitat/preu, per ser ordinador i tablet alhora, i ser un dispositiu digital suficientment potent per cobrir les exigències de resistència, connectivitat i accessibilitat durant els 4 cursos de la ESO. 


Es tracta del dispositiu, ACER Chromebook R753T

On puc comprar aquest dispositiu?

El centre ha arribat a un acord amb l’empresa ICONO per donar la possibilitat a les famílies de comprar aquest dispositiu a un preu tancat, incloent el Canon Digital, la llicència de Google Educació, i la llicència pel primer curs del software de filtrat IMT Lazarus.

També podeu adquirir un ordinador chromebook pel vostre compte o utilitzar un chromebook que ja vau comprar en un altre centre, però en aquest cas haureu d’adquirir una llicència de Google Educació per poder enrolar l’ordinador a l’entorn Google del nostre centre. Ho podeu fer des de la mateixa web d’ICONO segons el procediment indicat.

Procés d’adquisició:

La venta online romandrà oberta del 30 de juny fins al 13 d’agost de 2023, i l’ordinador es subministrarà directament al centre el 5 de setembre, entre les 10h i 12h. A partir del 13 d’agost s’habilitarà un altre període de compra, però no es podrà garantir el subministrament o enrolament de l’ordinador abans de l’inici de classes. NO ES PODRAN REALITZAR COMPRES A TRAVÈS DE LA TENDA A PARTIR DEL 15 d’OCTUBRE

El codi del centre que us sol·licitarà és: 07006305

Heu de seguir les passes del full informatiu. Podeu veure també el vídeo explicatiu o el document amb preguntes freqüents.

Full informatiu
Vídeo explicatiu
FAQ, preguntes freqüents sobre la compra WEB

Ja tinc un dispositiu chromebook, el puc utilitzar?

Podeu utilitzar un chromebook que ja tingueu, però heu de tenir en compte el següent:

  • El chromebook s’ha de poder enrolar a l’entorn Google del nostre centre, el que limitarà la utilització d’aquest ordinador només a usuaris d’alumnes del centre, amb les limitacions establertes segons la seva edat.
  • haureu d’adquirir una llicència de Google Educació per poder enrolar l’ordinador a l’entorn Google del nostre centre. Ho podeu fer des de la mateixa web d’ICONO segons el procediment indicat o a un altre proveïdor de llicències Google.
  • L’enrolament dels chromebooks a l’entorn digital del nostre centre amb la llicència adquirida es realitzarà el dia 5 de setembre, de 10h a 12h, o els primers dies de classe, subministrant també les dades necessàries per accedir.
  • L’ordinador és una eina educativa, i com a tal estarà subjecte a unes limitacions respecte al seu ús per evitar que els alumnes menors d’edat accedeixin a determinats llocs d’internet o en facin un mal ús.

He acabat els estudis o m’en vaig a un altre centre. Com ho faig per alliberar el chromebook?

S’ha d’omplir el següent formulari, adjuntar fotocopia del DNI del propietari, i enviar-ho per email a atenciotic@iesarta.cat indicant el número de sèrie de l’ordinador que està escrit a la part del darrera. Sobretot heu de tenir cura que estigui ben apuntat el número de sèrie de l’ordinador, o envieu una foto on es vegi clarament.